4 скилидки чесън
1/2 ч. л. сол
1/4 ч. л. прясно смлян пипер
5 бр. сушени домати
1 пакет замразен спанак
1/4 чаша натрошено сирене фета
3 с. л. крема сирене
1/2 ч. л. настъргана кора от лимон
4 бр. свински котлети
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. Дижонска горчица
1/4 ч. л. сушен риган
Фурната се загрява предварително.
Голям незалепващ тиган се загрява на котлона и в него със съвсем малко зехтин се сотират две скилидки от чесъна за около минута. Добавя се 1/4 ч. л. сол и 1/8 ч.л.пипер. Следват доматите и спанака. Сотирането продължава докато повечето влага се изпари. Тиганът се отстранява от огъня и в него се добавят сиренето и лимоновата кора.
В най-дебелата част на всеки котлет се прави разрез с остър нож. Във всеки, оформен по този начи джоб се слага по 1/4 от приготвената спаначена плънка. Останалите сол и пипер се поръсват върху пълнените свински котлети. Подреждат се в тавичка и се намазват с половината от сместа, приготвена от останалите две скилидки чесън, лимоновия сок, Дижонската горчица и сушения риган. Котлетите се запичат за 6 минути, след което се обръщат и отново се намазват с остатъка от сместа. Пекат се докато станат готови.