свинско месо - 500 гр.
яйца - 1 бр.
царевично брашно - или нишесте
олио - за пържене
сол
зелени чушки - 1 бр.
червени чушки - 1 бр.
лук - 1 глава
джинджифил - 1 ч.л.
оцет - 2 с.л.
захар - 4 с.л.
доматен сос - 2 с.л.
царевично брашно - 2 сл.
соев сос - 2 ч.л.
бренди - 1 ч.л.
вода - 300 мл.
Месото се нарязва на едри кубчета, които се посоляват и се панират в разбитото яйце и в царевично брашно. Изпържват се до златисто в обилно количество мазнина, отцеждат се и се оставят на топло.
Приготвя се сосът. Почистените и нарязани на ивички чушки, джинджифилът и ситно нарязаният лук се запържват в съвсем малко мазнина.
Оцетът, захарта, доматеният сос, 2 с.л. царевичното брашно, виното, соевият сос и водата се разбъркват, слагат се да кипнат и се прибавят към запържените зеленчуци. Сосът се задушава около 5 минути на умерен огън. Ако е много гъст, се долива още малко вода. Изпърженото месо се залива със соса и ястието се поднася топло.