Свински късчета с карфиол и кашкавал

8 Юли 2012
19048
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400 гр. свинско месо за готвене
800 гр. карфиол
2-3 домата ( може и от консерва )
1 глава кромид лук
100 гр. кашкавал
5-6 резена бекон
олио
сол
черен пипер
Нарежете месото на порционни парчета и го задушете под капак с малко мазнина за 15 минути. Добавете сол и пипер на вкус и разбъркайте. В дълбок тиган запържете нарязаният на ситно лук. Добавете нарязаните на едро домати и запържете. Накрая сложете при тях и месото.
Запечете в загрята на 150 °C фурна за около 20 минути. Сварете карфиолът за 5-7 минути в подсолена вода. Отцедете в гевгир и го добавете към месото. Поръсете с настъргания кашкавал и ивички бекон и запечете за още 5-10 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари