400 гр. свинско филе, нарязано на хапки/ивички
6 с.л. фъстъчено или друго олио без миризма
90 гр. неосолено кашу, нарязано на много ситно
4 малки главички лук, ситно нарязани
4 скилидки чесън, ситно нарязани
4 см. парченце джинджифил, обелен и настърган
4 малки люти червени чушки, без семе, нарязани ситно
кората и сока от 3 големи, сочни лайма/лимона
2 с.л. рибен сос (нам-пла - тайландски рибен сос)
шепа ментови листенца, накълцани
шепа листенца босилек, накъсани
Нагрейте тиган уок на силен огън, след това сипете вътре 3 с.л. от олиото. Щом започне да ври, добавете месото и гответе 3-4 минути, докато стане златисто. Разбърквайте от време на време, докато месото се пържи. Ако месото пусне много мазнина, може да отсипете от нея и да продължите готвенето. Щом месото покафенее, прехвърлете го в затоплена чиния, заедно с отделения сок. Згрейте отново уока, добавете останалото олио, след това - лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки, бъркайте няколко минути.
Добавете ядките, пържете още 3-4 минути, след това върнете вътре месото, заедно със сока. Объркайте и кората и сока от лайм, добавете рибения сос и пържете още 2-3 минути, след което прибавете ментата и босилека. Поднесете ястието веднага, заедно с пържен или варен ориз.