200 гр свински черен дроб
1 глава лук
1 ябълка
сол и черен пипер на вкус
бучка масло
две-три сухи кайсии
щипка мащерка
малко яблъков сок или сметана
Обелете и нарежете лука. Обелете, почистете и нарежете ябълката. Нарежете свинския дроб на тънки парчета. Загрейте маслото в тиган. Сотирайте лука, ябълките и черния дроб за 5 до 8 минути. Извадете от тигана и оставете да изстинат.
Прехвърлете в блендер. Прибавете всички съставки без ябълковия сок или сметаната (кайсиите предварително накиснете в малко топла вода и отцедете добре, преди смилането). Пасирайте до получаването на гладка смес. Ако ви се стори твърде суха, едва тогава може да прибавите съвсем мъничко сок или сметана, но много внимателно с количеството. Оставете в хладилник, за да стегне поне за няколко часа.