Свински пържоли с кисело зеле
3 Декември 2012
143656
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кисела зелка
4-5 пържоли от свински врат
1 парче домашна наденица
1-2 с.л. олио
черен и червен пипер на вкус
дафинов лист
1 щипка кимион
Зелето се нарязва на ситно и част се слага на дъното на пръстен гювеч. Свинските пържоли се овкусяват с черен пипер, червен пипер и половината от тях се поставят върху зелето в гювеча. Прави се втори пласт от кисело зеле, който се покрива с поръсените с черен пипер и червен пипер останали пържоли. Върху местото се поставя кисело зеле и се нареждат нарязания домашен суджук (наденица). В пластовете кисело зеле се слагат и по 2-3 листенца дафинов лист. Налива се малко вода и ястието се покрива с 1-2 големи зелеви листа. Пече се около 2 часа във фурна на 180 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари