800 гр. свинско месо
100 гр. твърдо овче сирене
200 гр. черни маслини
300 гр. заквасена сметана
олио на вкус
3 супени лъжици коняк
на вкус - сол, риган, черен пипер и други подправки
Нарежете месото го на 8 тънки пържоли. Направете марината от подправките, олиото и коняка. Оставете месото да престои в маринатата най-малко 2 часа. На котлона поставете тиган, намазан с малко масло. Подредете вътре шницелите и ги запържете. Обръщайте ги по-често, докато се зачервят. Извадете ги от тигана и ги подредете в огнеупорен съд. Добавете предварително приготвената плънка. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25 минути, докато заливката се зачерви.
За приготвяне на заливката:
В съда, в който е приготвена марината, се смесват натрошеното сирене, нарязаните ситно маслини, сметаната, риганът и черният пипер. Хубаво се разбърква, за да се получи хомогенна смес.