Свински ребра в буркан на фурна - няма нужда от фолио и дълго мариноване! Крехки и сочни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свински ребра в буркан на фурна - няма нужда от фолио и дълго мариноване! Крехки и сочни:
Свински ребра в буркан на фурна - няма нужда от фолио и дълго мариноване! Крехки и сочни:
12574
Свински ребра в буркан на фурна - няма нужда от фолио и дълго мариноване! Крехки и сочни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомням си, че в младостта си често печах месо в буркан . Тогава нямаше такова разнообразие от ястия, но стъклени съдове - повече от достатъчно. Вярно, не приготвях  ребърца в буркан , а пилешки бутчета със зеленчуци. Нежното месо се отделяше чудесно от кокала. Въпреки това, приготвените по този метод свински ребра също се получават много крехки.

Препоръчвам да използвате не много мазни ребра. Можете да отрежете излишната мазнина. Освен това ще ви трябва голяма глава лук, сол и черен пипер и някаква ароматна подправка. Например италиански билки. Съгласете се, абсолютно бюджетна рецепта.

Сочни ребра в буркан

Може би някой ще каже, че този метод е остарял. Например, сега има толкова много удобни и разнообразни ястия, че използването на стъклен буркан вече не е модерно. Но именно в него ребрата стават супер сочни и меки. Споделям една проста рецепта.

Продукти:   

1/2 кг свински ребра

1 глава лук

сол на вкус

черен пипер на вкус

италиански билки на вкус

4 картофа

40 гр.масло

Приготвяне:

Нарежете свинските ребра на порционни парчета (1-2 кости на парче). Лукът се нарязва на полумесеци, поръсва се до ребрата. Добавете сол и подправки на вкус.

Разбъркайте всичко добре. Лукът трябва да се намачка, така че да си пусне сока. Прехвърлете сместа в сух еднолитров буркан. Покрийте плътно гърлото на съда с фолио.

ребра с лук

ребра в буркан

Нарежете картофите наполовина, посолете. Поставете резен охладено масло между половинките. Свържете половинките, увийте картофите във фолио.

Поставете буркана върху тава за печене и разпределете картофите около него. Сложете ястието в студена фурна. Печете на 180 градуса за 2 часа. Веднага след готвене не изваждайте буркана от фурната, за да няма температурна разлика.

свински ребра в буркан

Ако все още не искате да използвате стъклен съд за тази рецепта, можете да опаковате ребрата в глинен гювеч.

Изглежда много апетитно и красиво, сякаш току-що излязло от фурната. 

Как ви харесва идеята?

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft