4 свински ребра - 1 кг
4 глави лук
4 сурови чушки (или чушки от туршия)
7-8 зърна черен пипер
2 пъпки карамфил
1/2 ч.л. джинджифил
2 с.л. олио
2 с.л. винен оцет
сол
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. захар
1/2 кг червени домати (пресни или от консерва)
Сварявaме ребрата в подсолена вода.
Отделно приготвяме сос по следния начин: Смесваме доматите (обелени и настъргани на ситно ренде) с нарязаните на ситно глави лук и нарязаните на ситно чушки (по желание може да сложим и 2 люти чушлета, също нарязани на ситно). Прибавяме черния пипер, карамфила, джинджифила и олиото и задушаваме половин час на умерен огън.
След това пасираме задушените продукти и добавяме оцета, канелата, червения пипер, захарта и сол на вкус. На тих огън варим, докато сосът се сгъсти. Отцеждаме и слагаме в тавичка сварените ребра. Заливаме ги със соса и ги печем десетина минути в силна фурна. После намаляваме огъня и двадесетина минути ги допичаме на слаба фурна.