Свински хапки с лук
23 Февруари 2012
88704
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
400- 500 грама свинско вратно месо
3 глави червен лук
1 буркан мариновани печурки
прясна мащерка
пресен босилек
черен пипер
сол
щипка захар
1 пълна супена лъжица доматено пюре
1 / 2 чаена лъжичка червен пипер
чили на вкус
50 мл червено вино
Нарежете месото на хапки, осолете го и го изпържете до готовност. Прибавете нарязания на едро лук и задушете за малко. После сложете червения пипер и го запържете с месото и лука за няколко секунди. Прибавете виното, гъбите, доматеното пюре и захарта. Добавете малко чили (ако обичате пикантния вкус). Оставете ястието да се готви покрито с капак на слаба степен на котлона за 5 минути. Сервирайте с прясна мащерка и босилек върху картофено пюре или ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари