8 свински шницела
1-2 глави лук
250 гр. гъби печурки
1 ч.ч. сметана за готвене
1 ч.ч. бяло вино
2-3 с.л. масло
брашно
червен пипер
черен пипер
сол
Шницелите се измиват много добре и се подсушават с домакинска хартия. В месото се втриват подправките - черен пипер и сол. След това шницелите се овалват в брашното (като излишното се изтупва) и се пържат в сгорещена мазнина до зачервяване от всички страни. Готовите шницели се прехвърлят в плато и се оставят на топло. Към отделения от шницелите сос в тигана се добавят нарязаните лук и гъби и се задушават леко. Заливат се с виното и сметаната и сосът се оставя да покъкри, докато се посгъсти (бърка се периодично). Овкусява се със сол, черен и червен пипер и след още 5 минути се дръпва от огъня. Топлите шницели се поднасят залети с гъбения сос и с гарнитура от пържени или варени картофи, ориз, зеленчуци и пр.