Свинското става толкова крехко, че се топи в устата, няма как да не пробвате този лесен начин за приготвянето му

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинското става толкова крехко, че се топи в устата, няма как да не пробвате този лесен начин за приготвянето му
Свинското става толкова крехко, че се топи в устата, няма как да не пробвате този лесен начин за...
11764
Свинското става толкова крехко, че се топи в устата, няма как да не пробвате този лесен начин за приготвянето му
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свинско в буркан - рецепта, дошла от немските села. Така  обичайно се  съхраняваlo месото, за да се запази възможно най-дълго. В края на краищата такъв затворен буркан в хладилника може да престои цял месец!

 

Отчасти рецептата наподобява яхния , само че тук месото не се нарязва на парчета, а се поставя в буркан цяло. По-малкото действие означава по-малко главоболия! Можете да сервирате полученото свинско с гарнитура: картофи , тестени изделия или салата. Може да го превърнете и във вкусна студена закуска. Също така е удобно да използвате такава заготовка за приготвяне на различни ястия. Например можете да пълните пайове или да пълните зеленчуци с него. Както можете да видите, свинското месо в буркан е универсално удоволствие за всички случаи. Пригответе го, няма да съжалявате!

 

Съставки

Свинско 1,4 кг

Сол 3 ч.ч.

Сушен босилек 2 ч.ч.

Риган 2 ч.ч.

Индийско орехче 0,5 ч.л.

Черен пипер (смлян) 1 ч.л.

Чесън 4 скилидки

дафинов лист 3 бр.

Черен пипер (грах) 12 бр.

Бахар 3 бр.

 

Подготовка

Нарежете свинското месо на три парчета, за да се побере в бурканите.


Комбинирайте сол, босилек,  индийско орехче, смлян черен пипер и смлян чесън в дълбока купа. Потопете добре месото в сместа и поставете филийките на дъното на купата


Покрийте свинското месо с найлоново фолио и оставете в хладилник за една нощ. След това сложете всяко парче месо в отделен половин литрow буркан. Добавете дафинов лист и 1 грахче бахар  и 4 зърна черен пипер към всеки буркан. Затворете плътно бурканите. 


Поставете малка кърпа за чай на дъното на тенджерата. Поставете  буркани вътре, напълнете тенджерата с вода и сложете на огън. 


След като заври, намалете топлината до минимум и оставете покрити за 3 часа. След това охладете бурканите в хладилника и вашата месо е готово, толкова крехко не сте яли досега

Свинското в буркан е толкова крехко, че буквално се топи в устата. Сервирайте го с различни гарнитури или като лека закуска. Ако все още не сте опитвали такова ястие, запазете тази рецепта!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft