600 грама пържоли от свински врат
3 дафинови листа
1 чаша бяло вино
сол и черен пипер
олио за пържене
За соса:
1 китка магданоз
50 грама масло
200 мл вода
250 гр. заквасена сметана
1/2 лимон
2 супени лъжици брашно
сол и черен пипер
Стъпка 1: Да започнем с подготовката на месото: начукайте пържолите, за да бъдат по-меки. Подправете ги със сол и черен пипер. Запържете ги в тиган със загрято олио, докато се зачервят от двете страни.
Стъпка 2: Когато се запържат пържолите, добавете дафиновите листа и виното, покрийте с капак и оставете да се задушават така 10 минути на ниска температура. След това свалете капака, усилете огъня, така че отново да се запържат за кратко от двете страни, след като се изпари течността.
Стъпка 3: Нарежете магданоза и го запържете в разтопено масло за 3-4 минути. В изпържения магданоз добавете водата и сока от половин лимон и оставете сместа да кипне на ниска температура.
Разбийте сметаната с брашното и добавете в сместа на котлона. Варете соса десетина минути, като от време на време разбърквате и намалявате котлона. Накрая подправете със сол и подправки на вкус.
Стъпка 4: Сервирайте пържолите с картофи като гарнитура и ги залейте със соса от магданоз.