Независимо от празника, за който се подготвяте, винаги можете да направите приказно ястие от свински джолан. Умелите домакини го варят и го пекат, готвят желеобразно месо, само го запържват или правят пушено, разпръскват го на сандвичи и дори го добавят към супата. Но най-често се приготвя пълнен. Свинският джолан с гъби е много популярен поради няколко причини: винаги е сочен и вкусен, рецептата е много проста и ястието е божествено
След като внимателно отстраните костта от вареното кокалче, можете да я напълните с гъби. Но това би било твърде лесно. Нашата възможност е гъби, кайма, два вида лук, любимите ви подправки, а след това друг специален сос от горчица на върха . Вече искате да опитате, нали ...
съставки
Свински джолан 1.2-1.5 кг
печурки 300 g
свинска кайма 300 g
лук кромид 1 брой
праз 1 брой
дафинов лист1 брой
Яйчен жълтък 3 броя
Дижонска горчица 3 супени лъжици
разтопено масло 2 супени лъжици
сол на вкус
Черен пипер на вкус
моркови 1 брой
подготовка
Нарежете праза на 3-4 части. Обелете морковите и нарежете на големи парчета. Добавете дафиновия лист, нарязани моркови и лука в тенджерата със свинския джолан и оставете да се вари на слаб огън за 80 минути. Отстранете пяната. Разделете на 2 части както е показано на снимката.
Нарязаните гъби и лук запържете в разтопено масло с нарязания лук. Изсипете всичко в купа. Добавете и каймата и запържете. Добавете сол и черен пипер.
Смесете жълтъците с горчицата, както и 1 чаена лъжичка от бульона, който е останал в тенджерата. Напълнете кокалчетата с плънка от месо и гъби, нанесете с четка соса от горчица и поставете във формата. Печете в продължение на 20 минути при температура 220 ° С.
Обикновените варени картофи или лека зеленчукова салата ще са идеалната гарнитура към него. Не претрупвайте масата с десетки ястия, тези са достатъчни, за да направят гостите щастливи, доволни и наяли се
Споделете рецепта с приятелите ви и я пригответе с удоволствие.