Празниците идват скоро. Така че трябва да се запасите с готини нови рецепти за ястия, които не само биха изглеждали добре на масата, но и ще се стопят на езика ви. Медено свинско, за което ще ви разкажем днес, е точно такова ястие. Вярно е, че тя не стои дълго на масата. Гостите ще пометат този деликатес още в първите минути на празника.
СВИНСКО С МЕД
От това свинско можете да направите красиви разфасовки за новогодишния празник. То перфектно разнообразява много салати и ще се съчетае с почти всяка гарнитура.
СЪСТАВКИ
900 г свинско филе
3 скилидки чесън
3 супени лъжици пчелен мед
2 супени лъжици дижонска горчица
3 супени лъжици растително масло
1 лимон
50 г захар
45 г сол
1 литър вода
2 ч.л мащерка
ПОДГОТОВКА
Ключът към качественото варено месо е добрата марина . Първо го приготвяме. За да направите това, трябва да разтворите захарта и солта в един литър вода в пропорциите, посочени по-горе. Потопете филето в саламурата и поставете в хладилник за един час.
След това месото трябва да се извади и внимателно да се подсуши с хартиена кърпа. Готово! Може безопасно да се изпрати в тава за печене.
Междувременно започваме да правим соса. Трябва да изцедите сокът на цял лимон, да прекарате чесъна през преса и да добавите дижонска горчица, мед и няколко супени лъжици мащерка.
Полученият сос трябва да бъде добре намазан с нашето филе, а остатъците да се изсипят до него.
Сега предварително загрята фурна до 200 градуса, изпратете формата за свинско там. Месото се нуждае само от половин час, за да достигне готовност. Важен момент - на всеки пет минути трябва да заливате филето със сос , като го загребвате от дъното на формата. В този случай ще получите идеалната вкусна коричка.
С това свинско можете да направите и вкусни сандвичи. Гостите ви няма скоро да забравят хрупкавата медена коричка и сочно месо вътре. Между другото, ако изберете не твърде дебело парче, тогава не можете да се притеснявате за фигурата си.
Разкажете на нашите читатели за вашите фаворити от новогодишния празник, който приготвяте от година на година!