4 бр. свински вратни пържоли
80 г мазнина
1 глава кромид лук
1 ч.ч. (200 мл) червено вино
150 г гъби
брашно
червен пипер
сол
черен пипер
1 с.л. (10 г) доматено пюре
месен бульон
Месото леко се начуква, посолява се и се поръсва с черен пипер. Овалва се в брашно и се запържва от двете страни в гореща мазнина на силен огън. Изважда се от тигана. В останалата мазнина се запържва нарязаният на дребно лук. Снема се от огъня, разбърква се с 1—2 щипки червен пипер, с доматено пюре, добавя се виното и се вари няколко минути. Месото се поставя в тенджера, сосът се излива върху него и се добавя още толкова месен бульон (или вода), че едва да се покрива. Слага се на котлона и щом омекне, прибавят се нарязаните на филийки и запържени в мазнина гъби.