Свинско месо по нюрненбергски

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинско месо по нюрненбергски
Свинско месо по нюрненбергски
293646
Свинско месо по нюрненбергски
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

От свинско бонфиле биха могли да бъдат приготвени доста интересни ястия, които варират от обичайни пържоли и до разнообразни кюфтета. Но днес, ви предлагаме една специална рецепта, която ни е постоянен фаворит сред месните ястия – свинско месо по нюрненбергски.

По този метод свинското се е приготвяло през XIV век и с него са се хранили само на благородната маса.

Оригиналната рецепта предполага скъпи подправки (например шафран) и, разбира се, печене във фурна. Ние малко сме я адаптирали към съвременните условия. В резултат това месо става меко, умерено солено, а на вкус е просто отлично, вероятно същото като онова преди стотици години.

 

Съставки:

Свинско бонфиле – 800 грама
Лук – 5 броя
Сол на вкус
Паприка на вкус
Черен пипер на зърна – 20 броя
Зехтин – 4 супени лъжици
Сушени кайсии – 50 грама
Сушени сливи – 50 грама
Стафиди – 50 грама
Тъмна бира – 1 чаша
Дафинов лист – 2 броя

 

Приготвяне:

Свинското се измива и подсушава, поръсва се със сол и паприка. Оставя се да се маринова в хладилник за поне 8 часа. Лукът се нарязва на големи пръстени, сушените плодове се запарват във вряща вода.
Месото се нарязва на 10-12 парчета, всяко парче отново се посолява и се поръсва с червен пипер. На всяко парче сложете по 2 зърна пипер и лук. Намажете тавичката с 2 супени лъжици зехтин, поставете месото под формата на акордеон, намажете с останалата мазнина. Равномерно разпределете в съда сушени кайсии, стафиди и сливи. Излейте върху месото бирата и добавете дафинов лист.

Сложете месото във фурната, предварително загрята до 170-190 градуса за 120 минути. Разликата в температурата за печене зависи от индивидуалните особености на всяка фурна. Уверете се, че месото няма да се препече, когато се появи коричка, намалете температурата.

Благодарение на бирата свинското месо става изящно и придобива лек аромат на хляб, с мирис на алкохол, който напълно се е изпарил. Това свинско перфектно се допълва със сурови зеленчуци. Бихте могли да го поднесете с шопска салата или микс от зеленчуци.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft