Свинско печено в бира - разпада се от крехкост и сочност! Евала на тоя, който го е измислил:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинско печено в бира - разпада се от крехкост и сочност! Евала на тоя, който го е измислил:
Свинско печено в бира - разпада се от крехкост и сочност! Евала на тоя, който го е измислил:
8861
Източник: marica.bg
Свинско печено в бира - разпада се от крехкост и сочност! Евала на тоя, който го е измислил:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички знаем, че алкохолът може да бъде най-добрият приятел на една гозба. Не само защото се съчетава отлично с една обилна вечеря, а и защото може да издигне вкусът на дадено ястие до нови висоти.

Днес ще ви дадем една уникална рецепта за свинско печено в бира , което буквално ще се разпада от крехкост! И всичко това благодарение свойствата на пивото - любимата лятна (и зимна) напитка на милиони. Перфектното свинско печено се прави така:

Свинско печено в бира

Необходими продукти:

1, 5 кг обезкостена свинска рибица

1 с.л. сол, изсушена мащерка, стрит дафинов лист, изсушен риган

3 с.л. олио

2 нарязани големи глави лук

1 счукана скилидка чесън

500 мл тъмна бира

1 с.л. захар

50 г размекнато масло

50 г брашно

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 C. Почистете месото от тлъстини и го нарежете на пържоли . В малка купа смесете солта, мащерката, дафиновия лист и ригана.

Втрийте подправките в месото. Поставете месото в плитка купа, покрийте с фолио и охладете 2 часа в хладилника. Загрейте олиото на умерен огън в тежък чугунен тиган.

Запечатайте месото добре от всички страни. Прехвърлете го в огнеупорно глинено гърне. Поставете лука и чесъна в тигана, задушете ги 5 минути, докато се зачервят. Добавете бирата и захарта и кипнете сместа. Залейте с овкусената бира свинското. Оставете го да се пече близо 2 часа на умерена температура (180 градуса), докато соковете му станат бистри при боцване на вилица. Извадете месото от гърнето и го поставете на чиния за сервиране. В малка купа смесете маслото и брашното на гладка каша.

Загрейте соса от гърнето на умерен огън, докато кипне. Като използвате тел за разбиване на яйца, добавете от маслено-брашнената смес, за да сгъстите соса. Оставете го да къкри 3 минути. След като се сгъсти сосът, залейте всяка порция и сервирайте.

Добър апетит!

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft