450 г свинско филе
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. кетчуп
2 с.л. соев сос
2 с.л. ситно нарязан чесън
1/2 ч.л. захар
сол
черен пипер на вкус
1/4 ч.ч. ситно нарязан магданоз (или свеж кориандър)
За соса:
2 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. ситно нарязан чесън
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар
2 с.л. сусамово олио
лют сос (например Табаско) на вкус
черен пипер на вкус
За свинското: Загрейте фурната до 250 градуса. Покрийте дъното на тавичка със фолио. В малка купа разбийте заедно лимоновия сок, кетчупа, соевия сос, чесъна и захарта. Сложете свинското филе в тавичката и покрийте със сместа. Печете свинското във фурна за около 30 мин като внимавате да не препечете.
За соса: в малка купа разбъркайте заедно всички съставки за соса докато захарта напълно се разтвори.
Нарежете свинското филе със остър нож на тънки филийки (под 45° ъгъл спрямо влакната на месото) и подредете в чинии като ветрило. Полейте с чесновия сос. За гарнитура: пържени картофи и задушени зеленчуци.