3,5 кг. свинско месо за печене (плешка)
2 средно големи глави лук, нарязани на много тънко
1 с.л. сушен босилек
1 с.л. сушена майорана
1 с.л. сушена мащерка
1 с.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
3/4 чаша вода
1 чаша червено вино (Каберне)
Подредете нарязания лук на дъното на голям уред за бавно готвене (crock-pot). Измийте добре месото и го подсушете с хартиени салфтки. Поставете свинското в съда върху лука (с по-мазната страна надолу). Поръсете с микс половината подправки и леко ги втрийте в месото. Обърнете свинското и поръсете с останалите подправки, като отново ги втривате добре. Изсипете в съда водата и червеното вино и покрийте с капак. Гответе на слаб огън около 9-10 часа или на силен огън около 6-7 часа, докато месото започне да се разпада. Щом месото е готово, нарежете го внимателно, след което го объркайте със соса от печенето, за да остане сочно.
Ако готвите във фурна: Загрейте фурната на 160 градуса. Използвайте за месото дълбока тавичка. Покрийте го с фолио и пъхнете във фурната за 3-4 часа. Проверете готовността на месото и ако се нуждае от още течност, добавете още малко вода. Гответе още час-час и малко, докато месото започне да се разпада. По-нататък процедирайте по рецептата по-горе!