Свинско печено с червено вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско печено с червено вино
Свинско печено с червено вино
admin
Добавена от: admin
35820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3,5 кг. свинско месо за печене (плешка
2 средно големи глави лук, нарязани на много тънко
1 с.л. сушен босилек
1 с.л. сушена майорана
1 с.л. сушена мащерка
1 с.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
3/4 чаша вода
1 чаша червено вино (Каберне)
 

Подредете нарязания лук на дъното на голям уред за бавно готвене (crock-pot). Измийте добре месото и го подсушете с хартиени салфтки. Поставете свинското в съда върху лука (с по-мазната страна надолу). Поръсете с микс половината подправки и леко ги втрийте в месото. Обърнете свинското и поръсете с останалите подправки, като отново ги втривате добре. Изсипете в съда водата и червеното вино и покрийте с капак. Гответе на слаб огън около 9-10 часа или на силен огън около 6-7 часа, докато месото започне да се разпада. Щом месото е готово, нарежете го внимателно, след което го объркайте със соса от печенето, за да остане сочно. 
Ако готвите във фурна: Загрейте фурната на 160 градуса. Използвайте за месото дълбока тавичка. Покрийте го с фолио и пъхнете във фурната за 3-4 часа. Проверете готовността на месото и ако се нуждае от още течност, добавете още малко вода. Гответе още час-час и малко, докато месото започне да се разпада. По-нататък процедирайте по рецептата по-горе! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft