Свинско с бамя

вход през zajenata.bg
Свинско с бамя
admin
Добавена от: admin
15602
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г обезкостено свинско месо от плешка
1 морков
30 г масло
200 г ориз
200 г стерилизирана царевица
1/4 ч. л. семе от копър
1 1/2 ч. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре
5-6 с. л. олио
1 глава червен лук
2-3 чушки от туршия
500 г замразена бамя
1 кубче зеленчуков бульон

Месото се нарязва на малки парчета, червеният лук – наедро.

Олиото се загрява в тенджера и се сипва нарязаното месо, като в началото не се разбърква, за да се запечата.

След това месото се разбърква и при него се сипва нарязаният наедро лук. Похлупва се и се задушава 20 минути на тих огън, под капак.

Задушеното месо се поръсва с червен пипер, добавят се нарязаните надребно чушки и доматеното пюре.

В тенджерата се налива гореща вода, която трябва да бъде до нивото на продуктите.

Накрая се прибавя бамята и се разбърква.

Ястието се подправя със семе от копър, посолява се и къкри още 20 минути.

Морковът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера с предварително загрятото масло.

След 1-2 минути се прибавя царевицата, разбърква се и се сипва оризът. Запържва се за кратко, наливат се 600 мл гореща вода, стрива се кубчето бульон и се вари до готовност.

Оризът се поднася като гарнитура към свинското с бамя. По желание порцията може да се поръси с нарязан наситно магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft