2 свински медальона - около 300 гр. всеки
1 с.л. брашно
2 с.л. зехтин
1 глава червен лук, нарязан на тънко
200 мл зеленчуков бульон
2 с.л. кленов сироп
2 с.л. зърнеста горчица
сокът от 1 лимон
Нарежете свинското на ивички с дебелина около 3 см. Сложете брашното, заедно с малко сол и черен пипер, в найлонов плик, прибавете нарязаното месо, след това затворете плика и разтърсете добре, за да се покрие свинското равномерно с брашно. Нагрейте зехтина в дълбок тиган с незалепващо покритие и бързо запържете месото до покафеняване. Продължете да пържите около 5 минути, след това извадете в затоплена чиния и покрийте с фолио. Сложете в тигана лука и запържете бързо, докато леко се оцвети. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Прибавете бульона и оставете да заври. Варете няколко минути, докато се редуцира течността, объркайте вътре кленовия сироп, горчицата и лимоновия сок, след което отново оставете да заври при непрекъснато бъркане.
Върнете свинското в тигана и оставете да поври на бавен огън още няколко минути, докато омекне добре. Поръсете с малко магданоз и поднесете топло!