Свинско с гъби и бирен сос
3 Март 2012
111143
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 свински котлета, с дебелина около 2 см
2 с.л. брашно
1 с.л. масло
1/2 ч.ч. нарязан пресен лук, само зелената част (може и същото количество кромид лук)
2 скилидки чесън, накълцани
225 гр гъби, нарязани
1/2 ч.л. мащерка
1 ч.ч. бира
сол
черен пипер
Леко набрашнете котлетите.
Разтопете маслото на средна температура в тиган с дебело дъно. Запържете пържолите набързо до златисто-кафяво и извадете от тигана.
В тигана прибавете лука, чесъна, гъбите и мащерката и сотирайте за около минута. Върнете пържоли, прибавете бирата и оставете да заври. Намалете температурата, покрийте с капак и оставете да се задушава за около 8-10 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Може да сервирате с пюре, ориз или пресни зеленчуци.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари