Свинско с гъби и кашкавал
13 Април 2014
372607
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 гр. пилешки пържоли
400 гр. свинско филе
150 гр. диви гъби
250 гр. печурки
2-3 главички лук
1 чаена лъжичка едра сол
малко черен пипер
1-2 супени лъжици смесени подправки
малко мляно къри
олио на вкус
4-5 резена млечен кашкавал
малко риган
100 мл бяло вино
Нарежете ситно лука и запържете в олио. Добавете месото, нарязано на по-едри кубчета и го запържете до зачервяване. Добавете нарязаните гъби. Подправете всичко на вкус. В по-дълбока тава за печене (или още по-добре - в глинен съд) изсипете сместа, добавете бялото вино, а отгоре покрийте с резените кашкавал. Поръсете с малко риган. Сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 200 С в покрит съд с капак или с фолио.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари