Свинско с джинджифил

вход през zajenata.bg
Свинско с джинджифил
29062
Свинско с джинджифил
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 

Пърженото свинско с джинджифил е една много лесна и вкусна японска рецепта . Свинското месо се маринова предварително в сладко-солен джинджифилов сос, след което се пържи.

Свинското се гарнира с ориз и може да се съчетае със супа или салата за едно пълноценно хранене. До скоро аз не харесвах ястията с джинджифил , но откакто опитах това аз просто не мога да му се наситя и си го приготвят доста често.

 

Продукти:

2 супени лъжици джинджифил (настърган)

1 скилидка чесън (настърган)
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици саке
1 супена лъжица мирин
1 супени лъжици сусамово масло
450 гр. тънко нарязано свинско месо (може и телешко месо)
4 порции ориз (варен)
4 листа от зелен лук (нарязани, по избор)
сусамени семена на вкус (по избор)

 

Начин на приготвяне:

Смесете джинджифила, чесъна, соевия сос, сакето, мирина и сусамовото масло в една купа.Мариновайте свинското месо в сместа за 20 минути.
Загрейте олио или зехтин в тиган. Добави свинското месо, заедно с марината и задушете, докато свинското месо се приготви и марината стане на гъст сос. Сложете ориза в чиния за сервиране. Изсипете свинското месо и соса върху ориза и гарнирайте със зелен лук и сусам.  

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft