2 супени лъжици джинджифил (настърган)
1 скилидка чесън (настърган)
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици саке
1 супена лъжица мирин (сладко оризово вино - може да замените по ваш вкус)
1 супени лъжици сусамово масло
450 гр. тънко нарязано свинско месо (може и телешко)
4 порции ориз (варен)
4 листа от зелен лук (нарязани, по избор)
сусам на вкус (по избор)
Смесете джинджифила, чесъна, соевия сос, сакето, мирина и сусамовото масло в една купа. Мариновайте свинското месо в сместа за 20 минути. Загрейте олио или зехтин в тиган. Добави свинското месо, заедно с марината и задушете, докато свинското месо се приготви и марината стане на гъст сос. Сложете ориза в чиния за сервиране. Изсипете свинското месо и соса върху ориза и гарнирайте със зелен лук и сусам.