4 свински котлета
100 г сирене Бри
1 с. л. масло за гъбите
100 г печурки, нарязани на филии
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 с. л. сушени манатарки
2 с. л. зехтин
1 с. л. масло за кестените
1 щипка кафява захар
1 глава лук, нарязана на полумесеци
2 стръка селъри, нарязани на ситно
400 г обелени сварени кестени
1 ч. л. салвия
1 нар
сол и пипер на вкус
Манатарките се заливат с 1 ч. ч. кипяща вода и се оставят за 20 мин.
Маслото за гъбите се загрява и в него се слагат празът и гъбите на силен огън, докато се изпари течността. Добавят се отцедените манатарки. Подправят се със сол и пипер на вкус. Отстраняват се от огъня и се слага сиренето, нарязано на парченца.
Котлетите се разрязват така, че да се образува джоб. Пълнят се със сместа от сирене и гъби и се затварят с клечка за зъби. Поръсват се със сол и пипер на вкус и се запържват от двете страни в загретия зехтин. След това се пекат 10 мин. във фурна, загрята до 200° С.
Нарът се обелва и зрънцата се почистват от ципите.
В маслото за кестените се слага да се задуши на слаб огън лукът. Добавя се захарта и се оставя леко да се зачерви. Слагат се селърито и кестените. Огънят се засилва. Подправя се със сол, пипер и салвия. Слагат се зрънцата нар и всичко се разбърква.
Котлетите се сервират с гарнитурата от кестени и нар.