Свинско с кисело зеле в гювеч
22 Декември 2011
118599
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 средно голяма кисела зелка
2 консерви маринован едър бял боб
1-2 листенца дафинов лист
1 глава лук
4-5 скилидки чесън
1 с.л джоджен
500 гр свинско месо
Нарязват се зелката, лукът и чесънът на ситно и се слагат в гювеча, добавят се бобът и подправките и се залива с 3 с.л олио. Гювечът се поставя в незагрята фурна, а температурата на готвене е 180-200 градуса. Месото се задушава с малко мазнина и вода и когато поомекне, също се добавя във вече загрелия гювеч. След около 2 часа и 30 мин. от началото на приготвяне ако ястието е завряло, значи е готово. Като се извади от фурната, се залива със запържен червен пипер и е готово за консуманция.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари