Тази отлична рецепта се нарича "Свинско с лук" и сме убедени, че пробвате ли я веднъж повече няма да посегнете към друга.
Сега да се заемем с готвенето. Уверяваме ви, ще бъде лесно, бързо и страхотно вкусно!
РЕЦЕПТА ЗА МЕСО НА ФУРНА С ЛУК
ВИЕ СЕ НУЖДАЕТЕ
600 г свинско месо
400 г печурки
1 голяма глава лук
100 г кашкавал
50 ml сметана (10%)
1 супена лъжица растително масло
сол и черен пипер на вкус
Рецепта за месо на фурна с лук
Нарежете месото на големи парчета, около 100 г всяко, и ги начукайте малко. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сега поставете всяко парче в центъра на фолиото, така че краищата да останат, по-късно ще трябва да ги увиете.
Запържете гъбите с лук почти до омекване (можете да добавите малко сол) и сложете върху месото, след това малко сметана и настържете кашкавал отгоре.
Увийте плътно фолиото, сложете всичко върху лист за печене и го изпратете във фурната за 40 мин. Сега остава внимателно да разгънете фолиото и да вкусите ароматното месо!
Както знаете, обичаме иновациите и експериментите. Затова лесно можем да заменим свинското с пилешки гърди , сиренето с пресни домати и обикновените чушки с любимите ни подправки. Не забравяйте да напишете в коментарите, ако сте харесали месото.
Тази рецепта за месо с лук във фурната понякога е просто спасение, защото отнема минимум усилия.