800 гр свинско филе
50-60 гр сухи манатарки
малко бяло брашно
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл бяло вино
50 гр. бекон
1 чаена лъжичка Вегета
малко сол
малко черен пипер
1 супена лъжица пресен магданоз
1/2 чаена лъжичка мащерка
олио за готвене
няколко дафинови листа
Накиснете гъбите в топла вода и ги оставете да престоят 10-15 минути (не изхвърляйте водата, след като ги извадите).
Свинското месо нарежете на филийки (дебели около 8 мм), след това малко ги изтънете с чук за пържоли и ги оваляйте в брашното.
Сложете ги да се запържат в загрятата мазнинао (колкото да се оцветят приятно), а след това ги извадете от тигана и оставете на топло.
В същата мазнина, в която се е пържило месото, добавете ситно нарязания лук и бекона, нарязан на тънки ивици или кубчета, и ги запържете заедно.
Щом се запържи беконът, добавете ситно нарязания или счукан чесън и отцедените гъби, залейте с водата, в която са киснали гъбите, и оставете да се задушава около 10-15 минути.
Върнете месото в тигана, добавете виното, сол, черен пипер на вкус, Вегетата, а при необходимост - още малко вода (почти да покрие месото). Задушавайте на умерена температура около 25-30 минути.
По желание можете да добавите малко сметана за готвене, за да се сгъсти сосът. Сложете сметаната, разбъркайте и изчакайте минута-две сосът да заври, след това свалете тигана настрана.
Добавете магданоз, мащерка или други подправки по желание и разбъркайте.
Сервирайте с гарнитура от ньоки или картофено пюре, и украсете с по едно дафиново листче.