Свинско с ориз на фурна
2 Май 2012
559568
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г свинско месо
1 и 1/2 ч.ч. ориз
1 средна глава лук
4 ч.ч. бульон или вода
3 с.л олио
сол, черен пипер, джоджен
Месото се нарязва на парчета и се вари в подсолена вода. Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко. Добавя се почистеният и измит ориз. Посолява се леко, добавя се черен пипер и джоджен и се запържва, докато стане прозрачен.
Месото се подржда в неголяма тавичка, добавя се оризът и се разбърква. Прибавят се 4 ч.ч. от бульона, в който е вряло месото, или 4 ч.ч. вода. Слага се в загрята фурна и се пече до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари