50 гр. чоризо, нарязано на кубчета
1 голяма глава лук, нарязана на половинки и после на тънки резени
1 малка зелена люта чушка - без семе и нарязана на дребно
500 гр. свинско филе, на парченца около 3 см
3 средно големи чушки, нарязани на ивици - по възможност червена, зелена и жълта
400 гр. консерва месести дребни доматчета, нарязани
1-2 с.л. червен пипер
12 черни или зелени маслини без костилки
нарязан магданоз
Запържете чоризото и лука, заедно с лютата чушка на среден огън. Месото трябва да отдели достатъчно мазнина за готвенето, без да добавяте. Сложете свинското и чушките при лука и задушете за 2-3 минути. Разбъркайте вътре доматения сос и червения пипер. Загрейте сместа, докато закъкри, след това покрийте съда и оставете да се готви на бавен огън 20 минути. След това прибавете маслините, покрийте и гответе още 10 минути. Поднесете ястието с ориз или арабски хлебчета и поръсете с пресен магданоз.