6 средно големи червени картофа, нарязани на кубчета
1 глава лук (около 1 чаша нарязан), накълцан на дребно
2 ябълки, нарязани на малки кубчета
2 с.л. зехтин
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. мащерка
1/2 ч.л. майоран
1/2 ч.л. босилек
1 с.л. ябълков оцет
3 чаши печено свинско месо - нарязано на парченца
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете картофите, лука и ябълките в дълбока купа. Объркайте зехтина и подправките и излейте овкусения зехтин в купата. Разбъркайте с ръце, така че продуктите да се покрият добре от мазнината. Прехвърлете сместа в дълбока тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете за 30-40 минути в загрятата фурна, докато картофите омекнат. Разбърквайте с лопатка на всеки 15 минути. Извадете тавата от фурната, поръсете с оцета и бързо объркайте. Прибавете нарязаното месо и отново объркайте, колкото да се смеси с продуктите (свинското не трябва да е студено, може предварително да загреете месото в микровълнова фурна). Поднесете ястието топло!