500 гр. свинско месо (от плешка)
1 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
1-2 с.л. олио
100-150 мл. бяло вино
300 мл. вода
За зеленчуците:
1 голям стрък праз
1 глава кромид лук
1 глава чесън
1-2 моркова
1 малка лъжица сухи подправки, кориандър на зърна, черен пипер, червен пипер
Месото се нарязва на парчета. В съд се смесват горчицата, соевият сос и лъжица-две олио. С тази смес се намазва добре месото и се оставя да се маринова, докато се приготвят зеленчуците.
Зеленчуците се нарязват на парчета по желание.
В загрят тиган с малко олио се слага маслото и се запържва при непрекъснато бъркане. Добавя се виното и се оставя да поври, докато се изпари напълно и месото отново остане на мазнина. Доливат се 100 мл вода. Отново се оставя да се изпари и месото да започне да се пържи. Цялата вода се добавя на 3 пъти при същата процедура. При последната порция вода се добавят морковите и подправките. Щом и последната вода изври, се добавят нарязаните зеленчуци и се бърка, докато се запържат с месото. Добавя се малко смлян червен пипер и от време на време - 2-3 капки вода, колкото да не изсъхва ястието.
Ястието се поднася топло.