Свинско със зеленчуци

вход през zajenata.bg
Свинско със зеленчуци
admin
Добавена от: admin
33014
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. свинско месо (от плешка)
1 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
1-2 с.л. олио
100-150 мл. бяло вино
300 мл. вода
За зеленчуците:
1 голям стрък праз
1 глава кромид лук
1 глава чесън
1-2 моркова
1 малка лъжица сухи подправки, кориандър на зърна, черен пипер, червен пипер

Месото се нарязва на парчета. В съд се смесват горчицата, соевият сос и лъжица-две олио. С тази смес се намазва добре месото и се оставя да се маринова, докато се приготвят зеленчуците. 
Зеленчуците се нарязват на парчета по желание.
В загрят тиган с малко олио се слага маслото и се запържва при непрекъснато бъркане. Добавя се виното и се оставя да поври, докато се изпари напълно и месото отново остане на мазнина. Доливат се 100 мл вода. Отново се оставя да се изпари и месото да започне да се пържи. Цялата вода се добавя на 3 пъти при същата процедура. При последната порция вода се добавят морковите и подправките. Щом и последната вода изври, се добавят нарязаните зеленчуци и се бърка, докато се запържат с месото. Добавя се малко смлян червен пипер и от време на време - 2-3 капки вода, колкото да не изсъхва ястието.
Ястието се поднася топло.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft