броколи - 1 глава
свинско месо - 500 грама свинско филе
гъби - 5 броя
моркови - 1 брой
бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
праз - 1 стрък
чесън - 4 скилидки
чушки - 1 брой червена
соев сос - 1 с.л
сусам - 1 с.л
джинджифил - 2 с.л пресен
зехтин - 2 с.л
масло - 1 с.л.
Накъсайте броколито на розички и ги сварете за 2-3 минути в кипяща вода. Веднага след това охладете в ледена вода и отцедете.
Загрейте маслото в голям тиган и запържете накълцания чесън, праз. След малко добавете нарязания на тънки филийки морков (с помощта на белачка), а след 2 минути и нарязаните гъби. Посолете и оставете да се задушават до омекване на гъбите. Нарежете чушката и добавете и нея. При нужда добавете малко от бульона. Овкусете с черен пипер и 1 с.л. джинджифил.
В отделен съд загрейте зехтина и сложете да се запържи нарязаното свинско месо. Щом се позапържи долейте останалия бульон, соевия сос и оставете, докато месото е напълно готово. Преди да свалите от котлона прибавете сусама и другата лъжица джинджифил. Посолете и прибавете черен пипер на вкус.
Поднесете порция свинско месо върху канапе от зеленчуците.