Свинско със сусам и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско със сусам и зеленчуци
Свинско със сусам и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
11903
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

броколи - 1 глава
свинско месо - 500 грама свинско филе
гъби - 5 броя
моркови - 1 брой
бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
праз - 1 стрък
чесън - 4 скилидки
чушки - 1 брой червена
соев сос - 1 с.л
сусам - 1 с.л
джинджифил - 2 с.л пресен
зехтин - 2 с.л
масло - 1 с.л. 

Накъсайте броколито на розички и ги сварете за 2-3 минути в кипяща вода. Веднага след това охладете в ледена вода и отцедете.

Загрейте маслото в голям тиган и запържете накълцания чесън, праз. След малко добавете нарязания на тънки филийки морков (с помощта на белачка), а след 2 минути и нарязаните гъби. Посолете и оставете да се задушават до омекване на гъбите. Нарежете чушката и добавете и нея. При нужда добавете малко от бульона. Овкусете с черен пипер и 1 с.л. джинджифил.

В отделен съд загрейте зехтина и сложете да се запържи нарязаното свинско месо. Щом се позапържи долейте останалия бульон, соевия сос и оставете, докато месото е напълно готово. Преди да свалите от котлона прибавете сусама и другата лъжица джинджифил. Посолете и прибавете черен пипер на вкус.

Поднесете порция свинско месо върху канапе от зеленчуците.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft