
Свинско месо - 1 кг
Сушени сини сливи и сушени кайсии - 12 бр.
Чесън - 5 скилидки
Горчица - 2 супени лъжици
Растително масло - 1 супена лъжица
Сол, черен пипер, червен пипер - 1 ч.л.
Това определено е една добра идея за празнична веечря. Месото, приготвено по тази рецепта, ще бъде много сочно и меко. И благодарение на сушени плодове, миризмата е просто невероятна!
Измийте свинското месо. Подсушете с хартиена кърпа. Изсипете преварена вода върху сушените плодове. Изчакайте 5 минути. Изцедете водата. Направете разрази в свинското месо като малки джобчета. Поставете готовите сушени кайсии и сини сливи вътре в тях
Смесете нарязания чесън с червен пипер, черен пипер и сол. Тази смес трябва намажете цялото месо. След това го намажете с горчица. Опаковайте месото във фолио. Сложете го в хладилника за няколко часа. В идеалния случай през цялата нощ.
Задайте температурата на 180 ° С. Изпратете месото в форма намазана с растително масло във фурната за 1,5 часа. Отстранете фолиото 15 минути преди готовност. Изключете фурната, но оставете свинското месо за още половин час.