900 г навито филе (рибица) свинско месо с кожичка за препичане
1 връзка пресен градински чай (салвия) или 1 с.л. сушен
1 ситно нарязан лук
1 накълцана скилидка чесън
2 с.л. зехтин
2 с.л. морска сол
сокът и кората на 1 лимон
2 червени ябълки, нарязани на дебели резени
За сайдеровия сос:
1 кубче зеленчуков бульон
600 мл сухо ябълково вино (сайдер)
2 с.л. пресято брашно
Направете дълъг разрез от долната страна на месото или ако ви е по-лесно, няколко големи разреза. Пъхнете градинския чай, лука, чесъна и лимоновата кора и поставете месото в тавата за печене. Върху тлъстината направете много разрези, за да се образува препечена коричка, после я поръсете с олио и втрийте солта. Печете при 200 ° С. 30 мин. преди края на печенето добавете ябълковите парчета и лимоновия сок в тавата. Когато свинското е напълно изпечено, отстранете парчето месо и карамелизираните ябълки от тавата и направете сайдеровия сос. Поставете тавата направо на огъня, добавете брашното и варете няколко минути. Натрошете вътре кубчето бульон, сипете сайдера и добавете подправки на вкус.