Свинско яхния със зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свинско яхния със зеленчуци
Свинско яхния със зеленчуци
admin
Добавена от: admin
38196
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 свинско филе
3 сред­но големи глави кромид лук
3 скилидки чесън
2 чушки
2 домата
3 с. л. олио
1 с. л. доматено пю­ре
500 мл зеленчуков бульон
150 г замразен грах (може да замените със зрял боб)
1/2 ч. л. сладък червен пипер
черен пипер
сол
 

Свинското се измива добре, почиства се от евентуални тлъстини и се подсушава. Нарязва се на по-тънки парченца. Лукът и чесънът се нарязват на дребно, а чушките - на ивички. Доматите се режат на дребни кубчета (може да замените с домати от консерва, ако нямате пресни. Филето се запържва за няколко минути от всяка страна в сгорещеното олио, след което се овкусява с черен пипер и сол. Прибавят се лукът, чесънът и чушките и се задушават с месото 2-3 минути, след което в ястието се изсипват доматеното пюре и грахът. Оставят се да се задушат при непрекъснато бъркане около 2 минути. Задушените зеленчуци и месото се заливат с бульона, след което съдът се покрива с капак и се оставя на бавен огън 20-тина минути, като периодично се разбърква. Добавят му се доматите и се оставя да поври с тях още малко (15 минути). Добавят се останалите подправки на вкус и след 5 минути съдът се дръпва от котлона. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft