Свинско в буркан - рецепта, дошла от немските села. Така обичайно се съхраняваlo месото, за да се запази възможно най-дълго. В края на краищата такъв затворен буркан в хладилника може да престои цял месец!
Отчасти рецептата наподобява яхния , само че тук месото не се нарязва на парчета, а се поставя в буркан цяло. По-малкото действие означава по-малко главоболия! Можете да сервирате полученото свинско с гарнитура: картофи , тестени изделия или салата. Може да го превърнете и във вкусна студена закуска. Също така е удобно да използвате такава заготовка за приготвяне на различни ястия. Например можете да пълните пайове или да пълните зеленчуци с него. Както можете да видите, свинското месо в буркан е универсално удоволствие за всички случаи. Пригответе го, няма да съжалявате!
Съставки
Свинско 1,4 кг
Сол 3 ч.ч.
Сушен босилек 2 ч.ч.
Риган 2 ч.ч.
Индийско орехче 0,5 ч.л.
Черен пипер (смлян) 1 ч.л.
Чесън 4 скилидки
дафинов лист 3 бр.
Черен пипер (грах) 12 бр.
Бахар 3 бр.
Подготовка
Нарежете свинското месо на три парчета, за да се побере в бурканите.
Комбинирайте сол, босилек, индийско орехче, смлян черен пипер и смлян чесън в дълбока купа. Потопете добре месото в сместа и поставете филийките на дъното на купата
Покрийте свинското месо с найлоново фолио и оставете в хладилник за една нощ. След това сложете всяко парче месо в отделен половин литрow буркан. Добавете дафинов лист и 1 грахче бахар и 4 зърна черен пипер към всеки буркан. Затворете плътно бурканите.
Поставете малка кърпа за чай на дъното на тенджерата. Поставете буркани вътре, напълнете тенджерата с вода и сложете на огън.
След като заври, намалете топлината до минимум и оставете покрити за 3 часа. След това охладете бурканите в хладилника и вашата месо е готово, толкова крехко не сте яли досега
Свинското в буркан е толкова крехко, че буквално се топи в устата. Сервирайте го с различни гарнитури или като лека закуска. Ако все още не сте опитвали такова ястие, запазете тази рецепта!