Сигурно няма жена, която да не е приготвяла баница - обикновено редим корите в тавата, като ги редуваме с плънката, или пък ги завиваме на руло. Сега обаче ще ви дадем вкусна идея как да приготвите лесни банички на тиган за цялото семейство.
Баничките на тиган носят традиционния вкус на българска баница , но са доста по-хрупкави и „компактни“, особено ако имате малки деца.
Сгънати банички на тиган
Продукти:
½ пакет кори за баница или 6бр.
200-300 гр. сирене
2 яйца
50-60 гр. масло
олио
Приготвяне:
Вкупа разбийте яйцата и добавете натрошеното на ситно сирене. Нарежете корите на 2, така че да получите 12 правоъгълника. На всяка една разнесете по 1-2 супени лъжици от сместа и поставете другата половинка кора. Сгъването се прави като срещате в средата двата края и после сгъвате другите два края към средата - получава се нещо подобно на плик.
А може да сгънете правоъгълника и на триъгълник - също оригинално и вкусно. Така плънката се затваря и няма да изтече.
Загрейте маслото с няколко капки олио в тиган и пържете баничките на умерена темперарура от двете страни до златисто.