Риба на фурна в КОРИ за БАНИЦА - по-вкусна не сте яли никога! Топ-рецепта с минимум средства:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Риба на фурна в КОРИ за БАНИЦА - по-вкусна не сте яли никога! Топ-рецепта с минимум средства:
Риба на фурна в КОРИ за БАНИЦА - по-вкусна не сте яли никога! Топ-рецепта с минимум средства:
7337
Риба на фурна в КОРИ за БАНИЦА - по-вкусна не сте яли никога! Топ-рецепта с минимум средства:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусното и оригинално ястие не трябва да е скъпо и сложно. Например, по тази доста бюджетна и проста рецепта можете да приготвите всяка риба и става много вкусно!

Усилията и разходите са минимални, а вкусният обяд или вечеря е гарантиран за вас и семейството. Трябват ви основно бяла риба по желание и по-дебели кори за баница (може арабски питки или гръцки "пита"-хляб):

Риба на фурна в кори за баница

Продукти:

минтай или друга бяла риба (може да използвате всяка риба на вкус)

яйца - 2 бр.

сметана за готвене

домати

горчица

Дижонска горчица

сол

подправки

по-дебели кори за баница (гръцки "пита" хляб или арабски питки)

зелени подправки

лук

кашкавал

Приготвяне:

Първо подгответе рибното филе - можете да вземете всякаква риба, дори доста мека и нежна, в нашия случай това е минтай.

риба филе

След това пригответе соса. За него нарежете лука възможно най-ситно, а също и пресните подправки. По желание съставът на соса може да се разнообрази и да се добавят още малко зелении.

нарязани подправки

Добавете нарязаните зелении и лук към сметаната, прибавете около 1 супена лъжица обикновена и дижонска горчица, сол, подправки на вкус и 2 сурови яйца, след което разбъркайте всичко добре.

марината за риба

След това нарежете кората на квадрати, подходящи за "опаковане" на рибата, също нарежете на парчета рибното филе, а доматите - на кръгчета с подходящ размер. След това сложете няколко парчета домат в центъра на кората, върху рибата, предварително потопена в соса, а също и още малко сос. След това увийте кората, за да опаковате рибното парче от всички страни.

Трябва да се получи нещо като плик.

риба в кора

Готовите пликове с риба поставете в подходяща за печене форма, а отгоре залейте с готварска сметана и настърган кашкавал. 

риба в плик

Пъхнете ястието във фурната, предварително загрята до 180-200 градуса, и оставете да се пече около 20 минути.

риба в плик на фурна

Рибните пакетчета са готови!

ИДЕЯ: Вместо пита или арабски питки може да използвате кори за баница - от по-дебелите. Еднакво вкусно и лесно става!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft