Рецепта за сливов пай
Идва сезонът на сините сливи! Ето защо, рецептата, която сме подготвили, определено ще ви потрябва.
Когато се изпече този пай, из къщата се простира възхитителен аромат и е трудно да се изчака, докато изстине.
Отличен плодов пай за обикновена закуска, или следобедна почерпка. Ако желаете, такъв пай може да бъде поръсен отгоре с пудра захар, или украсен със сметана.
СЪСТАВКИ ЗА ПАЙ СЪС СЛИВИ
3/4 супени лъжици захар
113 грама масло
1 супена лъжица брашно
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
12 сливи
щипка сол
СЪСТАВКИ ЗА ПОРЪСВАНЕ
2,5 супени лъжици захар
1 ч.л. канела
ПОДГОТОВКА
Сложете в купата миксера и лекосмесете маслото и захарта. Разбъркайте всичко. Ако нямате, всичко това може да се направи и ръчно.
Без да спираме да смесим, слагаме едно яйце на свой ред и след това добавяме щипка сол.
След това добавяме брашното с бакпулвера. Леко разбъркваме с лъжица.
Намажете тавичката с масло, след това поръсете с брашно. Поставете тестото и внимателно го изравнете. Имам форма с диаметър 24 сантиметра.
Сливите се измиват, разделят се наполовина и се оставят върху тестото.
За поръсване на сместа се използва захар и канела. Покрийте горната част с поръсване.
Поставете тортата в добре загрята фурна и печете в продължение на 40-45 минути, докато се зачерви. Проверете готовността с клечка.
Това е всичко, паят е готов. Бон апетит!
Не забравяйте да съобщите на приятелите си за тази рецепта, защото ще бъде хубаво да имате приятна лятна вечер с парче ароматни преживявания със сливи и канела.