Сега като разберете какво може да си направите от кората на динята повече никога няма да я изхвърлите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Сега като разберете какво може да си направите от кората на динята повече никога няма да я изхвърлите
6728
Снимков материал: pixabay.com
Сега като разберете какво може да си направите от кората на динята повече никога няма да я изхвърлите

След като прочетете тази зашеметяваща рецепта, веднага ще спрете да изхвърляте корите на динята като отпадък. Всъщност, от тях можете да си приготвите може би най -вкусните захаросани плодове . Въпрос: защо да си ги приготвяте, ако такива продукти винаги могат да бъдат закупени на пазара или в магазина? Защото домашният продукт е по-полезен, без вредни добавки и оцветители и определено е по-евтин.

Свикнали сме да използваме печка или електрическа сушилня, за да направим домашно приготвени захарни или сушени плодове. Този случай не е изключение, но не е нужно да включвате фурната. След готвене, кората вече изглежда като суха, но в сироп. Достатъчно е да ги сложите в печката и да изчакате 2 дни. И тогава просто  да се насладите на вкуса.

 

Съставките

кора от диня 1 кг

захар 700 гр

портокал 2 бр.

лимон 1 бр.

пудра захар 2 супени лъжици

вода 750 ml

 

Подготовка

Измийте кората, обелете. Нарежете кората на кубчета или лентички, колкото искате. 

бонбони от диня

захаросани бонбони
Потопете ги цяла нощ в студена вода. На сутринта изцедете водата, изсипете кората в друг контейнер, изсипете захарта, добавете сок от два портокала. След това добавете толкова много вода към контейнера, че в началото на готвенето сиропът да покрива нарязаните корички (приблизително 750 ml).

Поставете контейнера върху печката на средна температура. Периодично разбърквайте. 

бонбони от диня
Когато заври го оставете за още 5 минути, изключете го и го оставете да се охлади. Повторете тази манипулация няколко пъти, докато сиропът остане на дъното 
След това  добавете сокът от един лимон. Покрийте тавата за печене с пергамент, поставете захаросаните плодове в един слой. Поръсете ги с пудрата захар. Оставете във фурната за 2 дни. През това време парчетата ще изсъхнат и няма да залепват за ръцете ви.

рецепта за захаросани бонбони

захаросани бонбони от диня

Вместо портокалов сок може да добавите малко ябълка или любимите ви конфитюри . Ако рецептата ви е харесала, споделете с приятелите ви!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft