Всяка година цяло лято пълним чушки. Някои вече са затвориха даже за зимата , а аз експериментирам в кухнята. Вчера пълних зеленчуци с кашкавал . Днес реших да сготвя чушки с пилешко на фурна . О, и те се получиха приказно И какъв аромат само, всички членове на домакинството бяха в кухнята след няколко минути.
Рецептата с пипер е много проста и бърза за приготвяне. Бързото пържене на пилешко филе в брашно и подправки прави месото сочно и нежно. Е, къде без кашкавал. Той винаги придава специален вкус на печени зеленчуци и меса. И децата обичат тези вкусотиики. Със сигурност ще готвя още малко.
Съставки
чушка 4 броя
Пилешко филе 1 гърди около 200- 300 гр
Сол 0,5 ч.л.
Подправка за месо 1 ч.л.
Сметана 2 с.л.
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Пшенично брашно 1 супена лъжица
Вода 70 мл
кашкавал 70 g
Домат 1 бр
Подготовка
Нарежете пилешкото филе на малки парченца и запържете в слънчогледово олио. Добавете сол, подправка и брашно, разбъркайте добре.
Добавете заквасена сметана към пилето и добавете вода. Варете на умерен огън, докато сосът се сгъсти, като редовно се разбърква.
Измийте чушката, разрежете наполовина, отстранете семената и стъблото. Поставете зеленчуковите половинки в съд за печене.
Напълнете чушките с пилешки пълнеж, поръсете с настърган кашкавал, отгоре наредете доматите. Печете 30 минути на 200 градуса.
Здравословното и умерено калорично ястие ще зарадва дори тези, които следват фигурата си. Освен това чушките са много засищащи. Опитайте, докато все още са в сезон.