Въпреки факта, че тиквичките не разполагат с ясно изразен вкус, ястията с този зеленчук са особено популярни. Днес, решихме да ви споделим любимата си рецепта за невероятни чебуреки с тиквички.
Те по нищо не отстъпват на класическия вкус на чебуреки от тесто.
Как да приготвите вкусни тиквички?
Съставки:
0,5 кг тиквички
2 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
160 грама брашно
20 грама нишесте
350 мл. прясно мляко
15 грама магданоз
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1/2 чаена лъжичка сол
500 грама смляно пиле
1 глава лук
50 мл вода
1 чаена лъжичка подправка за пиле
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на кубчета, а след това се смилат в блендер.
Добавят се към тях яйцата, брашното и нишестето. Разбъркайте всичко до еднородна консистенция.
Добавете към гъстата смес прясно мляко и разбъркайте отново всичко с помощта на блендер.
Добавете ситно нарязания магданоз, 1/4 чаена лъжичка сол и черен пипер. Отново смесете всичко и оставете сместа да се накисне в продължение на 10 минути.
Накълцайте лука с помощта на блендер и го смесете с каймата от пиле. Добавете 1/4 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка черен пипер.
Добавете към мляното месо студена вода и го запържете в тиган. По време на пърженето добавете подправките.
Когато месото изстине, можете да започнете пърженето на чебуреките. За да направите това, изсипете не много голямо количество от сместа в тиган, така че да се образува една голяма палачинка. По време на пърженето, от едната страна по средата сложете малко от мляното пилешко.
С помощта на лопатка покрийте единия край на палачинката и оформете като чебуреки.
Вижте още: Торта, подходяща за всеки повод! Много е вкусна!
Тиквените чебуреки е необходимо да се сервират горещи. По-добре е да се поднесат със заквасена сметана, тъй като са лятно ястие.