Използвайте в различни рецепти. Тост, брускети, кюфтета, топли сандвичи ...
Ако ви е останала по-голямо количество хляб от предишния ден, никак не се замисляйте да го изхвърляте. Има начини как да го използвате, а ние ви разкриваме няколко от тях.
- За да омекне хляба го сложите в хартиена торбичка, а след това затоплете във фурната или микровълнова печка. Достатъчни са само три минути
- Използвайте в различни рецепти. Тост, брускети, кюфтета, топли сандвичи ...
- Замразявайте. Ако имате хляб в повече, поставете го в плик във фризера и когато ви потрябва само го размразете
- Направете кубети, които чудесно вървят с бульон. Нарежете хляба на малки кубчета, поръсете със зехтин, подправете и печете във фурната, докато не получи златисто-жълт цвят
- Надробете парче хляб да даде допълнителна плътност на манджата ви
- Парче хляб в чекмеджето, където съхранявате зеленчуците ще поеме влагата и ще удължи срока си. Но не забравяйте да го проверите след два дни
- Направете храна за вашето куче. Смесете хляба, брашно, вода и олио. Сладкишът се пече във фурната 30 до 40 минути в форми по желание