Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Измийте добре пилето и пъхнете под кожата му парченца от маслото (не цялото). Поръсете със сол, червен пипер и подправка за пиле (на вкус). Налейте в бурканчето бира, като внимавате количеството да стига под ръба на горната част на буркана. По желание може да овкусите и бирата. В средата на голяма тава сложете бурканчето бира, а върху него поставете внимателно пилето, така че да стои изправено (седнало). Наоколо подредете нарязаните картофи. Посолете картофите и върху тях разпределете останалите късчета масло. Залейте с 1/2 чаша вода. Увийте тавата добре с фолиото, надупчете го с вилица на 2-3 места и сложете ястието да се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса. След 1 ч и 30 минути отстранете фолиото и допечете пилето, докато се зачерви кожичката му. По желание поднесете порциите със соев сос.
Автор: lakomnik.bg