Приготвянето на хляб за прехрана е едно от най-старите занимания, а хлябът – един от най-старите продукти в човешката история. Първите сведения за правенето му са от късната неолитна епоха, а първите хлебни изделия са били най-вероятно под формата на изпечена зърнена каша, приготвена от едросмляно зърно и вода.
Вкусният български хляб е любимо тестено изделие, без което никой не сяда на трапезата си.
хранителното ни меню
О, колко обичам хляб! Знаете ли, когато хората питат – “Какво бихте направили, ако попаднете на необитаем остров и имате само безкраен запас от хляб?!” – Аз отговарям, че най-вероятно ще ям тостери, а ако имам късмет, те ще бъдат с масло.
Със сигурност мога да кажа, че хлябът – това е нещото, от което никога няма да се откажа. Само си представете, отивате в пекарната и купувате хляба топъл и ароматен – какво по-хубаво би могло да има от това?
А после започвате да режете ароматния хляб във формата на ромб. Ще попитате за какво?Но когато узнах причината … да, и аз ще се опитам да направя същото!
В действителност, има много варианти, които ще ви зарадват не по-малко от хляба, изваден току-що от фурната.
Ние говорим за ястия, в основата на които е хлябът. Ето едно от тези ястия. Става въпрос за чеснов хляб със сирене.
Ммм, на мен вече слюнките ми потекоха! Представете си само този аромат и вкус на масло, неповторимо! Мисля, че веднага ще изтичате до магазина за един самун, ако разбира се, нямате!
Е, мисля, че аз бих добавила тук зелени подправки или бекон … А вие, какво бихте добавили?