Сезонът му дойде: Положителните ефекти на гроздето върху човешкото здраве

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Сезонът му дойде: Положителните ефекти на гроздето върху човешкото здраве
6359
Снимков материал: pixabay.com
Сезонът му дойде: Положителните ефекти на гроздето върху човешкото здраве

Последните научни изследвания показват, че здравните ефекти от редовната употреба на грозде са много.

Гроздето има много интересен състав, вода, влакна и антиоксиданти, които имат важна роля в профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания и злокачествените заболявания. 
Гроздето съдържа мощни актогени, които могат да забавят прогресията на много видове злокачествени заболявания с редовна консумация. Хората, които са склонни към алергичен ринит, могат да предотвратят появата на симптоми, като редовно консумират този плод. Гроздето съдържа и флавоноиди, които помагат в регулирането на холестерола в кръвта.
Популярното вярване е, че гроздето е доста калорично, но изследванията показват, че десет зърна имат около 34 калории. То е богато на витамин С, калий, мед и манган.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft