500 гр. извара
300 гр. краве сирене
500 гр. дебели кори за баница
6 яйца
50 мл олио + и още малко за поръсване
1 бакпулвер
200 мл газирана вода
В купа натрошете сиренето. Добавете изварата, яйцата, 50 мл олио, бакпулвера, газираната вода и с тел хубаво разбийте сместа.
Тавата, в която ще печете баницата (20х30 см), намажете с олио и на дъното й поставете три не много намачкани кори.
Залейте ги с малко от плънката и покрийте с нова кора. Отново нанесете от плънката. Повторете процедурата, докато се изчерпат корите и плънката. Ако е необходимо, поръсете с малко олио, когато поставяте корите. Последната кора напръскайте с още малко олио (или разтопено масло) и с ръце хубаво разпределете мазнината върху цялата кора.
Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, докато хубаво се зачерви.