Селска баница с извара и сирене - толкова сочна, че се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Селска баница с извара и сирене - толкова сочна, че се топи в устата
Селска баница с извара и сирене - толкова сочна, че се топи в устата
admin
Добавена от: admin
76199
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. извара 
300 гр. краве сирене 
500 гр. дебели кори за баница 
яйца 
50 мл олио + и още малко за поръсване 
бакпулвер 
200 мл газирана вода
 

В купа натрошете сиренето. Добавете изварата, яйцата, 50 мл олио, бакпулвера, газираната вода и с тел хубаво разбийте сместа.

Тавата, в която ще печете баницата (20х30 см), намажете с олио и на дъното й поставете три не много намачкани кори.

Залейте ги с малко от плънката и покрийте с нова кора. Отново нанесете от плънката. Повторете процедурата, докато се изчерпат корите и плънката. Ако е необходимо, поръсете с малко олио, когато поставяте корите. Последната кора напръскайте с още малко олио (или разтопено масло) и с ръце хубаво разпределете мазнината върху цялата кора.

Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, докато хубаво се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft